GDPR

Den nya personuppgiftslagen

Det är viktigt för oss på Magasin Mix att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter

Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter. Det kan också vara köphistorik, bonuspoäng och annat i likhet med detta – du som handlat av oss vet redan att vi inte har några kundkonton, ingen inloggning och inga bonuspoäng. Varje köp är unikt hos oss och vi sparar ingen onödig, överflödig information.

De personuppgifter du lämnar vid köp ser vi till att skydda. Vi ser till att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

På den här sidan beskriver vi hur och varför vi behandlar dina personuppgifter, samt vilka rättigheter du har.

 1. Vid köp och kontant betalning sparas inga personuppgifter. (Kvitton sparas i enlighet med bokföringslagen) 
  Vid kortbetalning eller Swishbetalning sparas endast transaktionen och kvittokopia i enlighet med bokföringslagen. 
  Leverans: PostNord eller Bussgods – För att ditt paket ska kunna levereras behövs din adress och ditt telefonnumer alternativt e-postadress för avisering av paketet. PostNord samt Bussgods kan därför behöva hantera dina uppgifter så länge paketet är på väg till dig. Om postpaket rekommenderas sparar vi personuppgift – adress och telefonnummer så länge som konsumentköplagen kräver att du som kund ska kunna returnera varor eller häva köpet. Klicka på transportörens namn för att komma till respektive GDPRavtal.  
 2. E-post – skickar du ett mail till oss så sparas det i 6 månader. Vi sparar ditt mail eftersom det ofta är så att ni kunder efterlyser en specifik produkt eller har en annan fråga som vi eller ni önskar återkolla i.
 3. Telefon – röstsamtal, samtalslista, sms och mms raderas automatiskt vid varje månadsskifte.
 4. Sociala medier – De sociala medier vi använder är:  Facebook, Instagram. Deras villkor och avtal har vi accepterat och signerat. Vi följer deras regelverk och önskar du inte följa oss längre avanmäler du dig via respektive socialt media.
 5. Papper – Inkomna pappersbrev vilka innehåller personuppgifter destrueras kvartalsvis.
 6. Rutiner 
  Vid personuppgiftsincident rapporteras till Datainspektionen inom 72h – berörda informeras och händelsen dokumenteras på företaget och sparas tillsammans med den bokföring som enligt bokföringslagen skall arkiveras.
  Begäran om tillgång: Inom en månad skickas skriftlig kopia på personuppgifter.